Op shoebaloo.nl zijn veel bekende merken te koop. Vooral jongeren zijn tegenwoordig helemaal in de ban met mooie designermerken. De outfitjes zien er niet alleen prachtig uit, maar hebben ook een bepaalde status. Echter zit er vaak een heel verhaal achter de meeste merken. Doordat de jeugd veel designermerken als streetwear draagt, wordt de geschiedenis van de merken al snel vergeten. Om je wat informatie te geven gaan we in dit artikel wat dieper in op de achtergrond van Dsquared2.

De geschiedenis van Dsquared2

Wanneer we naar de geschiedenis kijken van Dsquared2 moeten we beginnen in Toronto, Canada. Hier leefde twee broers, genaamd Dean en Dan Caten. Deze tweeling had een passie voor fashion, waar ze zich verder in wilde ontwikkelen. Dit was dan ook de reden dat ze aan de Parson’s School of Design begonnen in de bekende stad New York. Acht jaar later verhuisde de Canadese tweeling naar Italië om hun eigen merk te beginnen. Na verschillende samenwerkingen met een aantal bekende modehuizen kwamen ze in 1995 met hun eigen lijn. Dit was het begin van Dsquared2.

Het verhaal van Dsquared2

De filosofie van Dsquared2 is de iconische Canadese look verfijnd met het Italiaanse maatwerk. De collecties zijn dan ook een samensmelting van verschillende contrasten: sportief en glamoureus, ontspannen en extravagant, mannelijk en vrouwelijk. Hierdoor probeert het merk een onderscheidende uitstraling te geven aan de collecties. Nog steeds wordt de kleding van Dsquared2 geproduceerd in het modeland Italië, vandaar ook het motto “Born in Canada, Made in Italy”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.